A DALT: Cavalls pasturant.
Meseta d'Ukok, frontera amb la Xina i Rússia, Mongòlia
Dmitry Pichugin

Fa poc més d’un any vaig aconseguir trobar un grup de gent molt aventurera, que va acceptar compartir amb mi un viatge molt especial a Islàndia. No va ser un viatge fàcil, però vàrem gaudir d’una experiència excepcional. En constant contacte amb la natura i seguint la llum de les Aurores, vàrem anar descobrint les espectaculars meravelles d’aquesta illa. Vivint i movent-nos amb les nostres minicampers.

Aquest febrer, vàrem repetir una experiència semblant a les Illes Lofoten de Noruega, en ple Cercle Polar Àrtic. Les nits clares amb Aurores Boreals s’anaven intercalant amb el descobriment d’uns paisatges increïbles: platges desertes, llacs gelats i poblets de conte de fades al peu de muntanyes monumentals. Tot un somni fotogràfic!

DRETA: Les quatre minicampers en moviment a Islàndia.
Península de Snaefellsnes, Islàndia.

Península de Snaefellsnes, Islàndia

Aquesta vegada, conjuntament amb uns companys fotògrafs de Vilafranca del Penedès, ens hem animat a portar l’aventura fotogràfica més enllà: volem descobrir i fotografiar, amb total llibertat, els paisatges i la gent de Mongòlia.

Et proposo un nou repte: acompanya'ns en un viatge diferent a Mongòlia, a on tots els teus sentits gaudiran d'una experiència única.

Comparteix amb nosaltres aquesta aventura, per descobrir plegats la màgia i els secrets de les ètnies nòmades xamàniques del nord de Mongòlia, que habiten en el llindar de la frontera amb la Sibèria Russa.

Xamans, Mongòlia

A DALT: Xamans invocant la saviesa dels esperits.
Autor desconegut

Quin és el pla?

Reunirem una expedició d’onze viatgers i viatgeres intrèpids, per viatjar en llibertat principalment pel nord i el centre de Mongòlia.

Viatjar en llibertat significa que tot està obert i tot és possible. La ruta exacta, els llocs, els temps, les parades… tot queda obert a les nostres pròpies decisions per poder adaptar-nos a les circumstàncies de cada moment. Per això, planificarem una ruta inicial, però tot podrà modificar-se segons el temps, la llum, les condicions… ens dirigirem cap a on ens porti la llum.

La millor manera de poder estar en el lloc adequat, i en l'instant oportú, és aconseguint una llibertat de moviments completa i “vivint” allà mateix. Per aconseguir-ho, el nostre mitjà de transport seran vehicles amb xofer amb capacitat per a 4 persones i muntarem campaments en plena natura (estepa, muntanya, desert,...) amb tendes de campanya (pròpies o de lloguer) i disposarem de tots els utensilis de cuina per poder cuinar els aliments que anirem comprant.

Encara que aquest viatge està orientat principalment a la fotografia, això no ha de condicionar a ningú, qualsevol que s’uneixi al grup tindrà un munt de possibilitats de veure i experimentar innombrables emocions en cada instant de la ruta.

D’aquesta manera descobrirem la màgia, la cultura i les principals atraccions d’una terra mística . Durant la travessa de l'estepa visitarem famílies nòmades a les seves iurtes, per conèixer-les i fotografiar-les.

Durant tota l’expedició comptarem amb la companyia d’una Banyolina (veïna i amiga) natural de Mongòlia i amant de la fotografia, que s'encarregà de guiar-nos i endinsar-nos dins de les seves terres i tradicions. És especialista en organització de viatges a Mongòlia i s’encarrega de l’organització interna del nostre viatge: http://www.viatgesmongolia.com

Principal objectiu

Un dels principals objectius d’aquesta expedició és la de cercar els campaments reals dels nòmades Tsaatan (Nòmades amb rens blancs), fora de les rutes turístiques habituals. Acampant amb ells durant dos o tres dies, convivint i compartint la seva manera de viure i descobrint les seves tradicions de forma natural.

Tsaatan nòmedes amb rens blancs, Mongòlia

A DALT: Tsaatan Nòmades amb rens blancs.
Hamid Sardar

L'única manera d'accedir a aquests campaments nòmades, és sortint totalment de carreteres i camins i endinsar-nos en plena natura, muntant sobre cavalls mongols i travessant paratges verges, rius i muntanyes durant un o dos dies.

Durant aquest trajecte i els dies que conviurem amb els nòmades Tsaatan, ens acompanyarà, també, un fotògraf Mongol que té accés i coneix aquests grups i que disposa de permís per portar-hi visitants en petit nombre i esporàdicament.

DRETA: Fent camí a lloms del cavall.
Foto facilitada pel fotògraf de Mongòlia.

Detalls del viatge

Dates del viatge
Del dijous 9 d'agost de 2018 al dimarts 28 d'agost de 2018
Pressupost per persona aproximat 1.970 €. Inclou:
Vols amb escala anada/tornada Barcelona – Ulaanbaatar
(bitllet, taxes i maleta de 23 kg)
Vehicle amb xofer
(Compartit amb 4 persones)
Gasolina per a tot el recorregut
Lloguer dels cavalls i permisos
Estris per cuinar i menjar
No està calculat
Tenda de campanya i sacs de dormir
Menjars i begudes que comprarem a botigues i supermercats per cuinar en els campaments.
Visat i assegurances.

A DALT: Iurta al mig de l'estepa Mongòlia Autor desconegut

Si t'apassiona la proposta, no ho dubtis, aquest és el moment de descobrir Mongòlia, i si no, passa-li aquest article a algú que creguis que li pot interessar.

Si vols conèixer més detalls o tens qualsevol dubte o pregunta, pots posar un comentari en aquesta mateixa pàgina o si ho prefereixes, contacta'm directament. En el següent enllaç trobaràs totes les dades per posar-te en contacte amb mi. Dades de contacte

Ens veiem a Mongòlia!

  • Comparteix aquest article